Във връзка с днешното решение на румънския финансов регулатор ASF за

...
Във връзка с днешното решение на румънския финансов регулатор ASF за
Коментари Харесай

Еврохолд потвърждава стабилността на всички свои останали бизнеси и дъщерни дружества извън Евроинс Румъния

Във връзка с днешното решение на румънския финансов регулатор ASF за Евроинс Румъния, част от Евроинс Иншурънс Груп АД - лишаване на лиценза за застрахователна активност, разкриване на произвеждане по несъстоятелност и назначение на Застрахователния гаранционен фонд (FGA) за временен админ на сдружението, управлението на Еврохолд прави следното изказване:

Извън Евроинс Румъния, всички други дъщерни сдружения и бизнеси на Еврохолд на всички останали 11 пазари, на които те оперират, включително застрахователни и енергийни, работят и ще продължат да работят както обикновено и без никакви проблеми, обслужвайки своите клиенти и отговорности и изпълнявайки своите бизнес проекти за годината.
Както беше декларирано при започване на февруари, когато Еврохолд сигнализира публично за противозаконните дейности против Евроинс Румъния, през миналия месец и половина управлението на холдинга предприе всички нужни дейности, които да предпазят останалите сдружения от групата и да подсигуряват тяхното стабилно и обикновено действие. В тази връзка, въпросът с Евроинс Румъния няма да засегне по никакъв метод активността на останалите сдружения от групата.

Във връзка с решението на финансовия регулатор в Румъния против Евроинс Румъния, холдингът е стартирал процедура по оборване на това решение във всички способени съдилища в Европа и по света. Еврохолд ще обезпечи спомагателна информация допустимо най-скоро.

Eврохолд България АД Еврохолд България АД е водеща енергийна и финансова група с активност в района на Централна, Източна и Югоизточна Европа. Акциите й се търгуват на фондовите тържища в София и Варшава. Еврохолд е притежател на Евроинс Иншурънс Груп АД (ЕИГ), една от големите застрахователни групи в района. ЕИГ дава цялостен набор от застрахователни услуги, оперира в 13 страни, обслужва над 4 млн. клиенти и има над 3000 служители. Еврохолд е притежател и на Електрохолд, водеща енергийна група в България, притежаваща най-големият дистрибутор, снабдител и търговец на електрическа енергия в страната, която има над 3000 чиновници и обслужва съвсем 3 млн. консуматори. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР